1. Je verbetert je gemoedstoestand

Uit een Amerikaanse studie blijkt dat opruimen beter is voor je gemoed dan televisiekijken of wat te scrollen op je smartphone. Je krijgt veel meer voldoening van opruimen. En dat hoeft zelfs niet langer dan 10 minuten per dag te duren!

  1. Minder spullen zullen voor minder stress zorgen

Een rommelig huis (visuele chaos) zorgt voor stress. Spullen vragen onze aandacht. Je moet ze schoonmaken, onderhouden, gebruiken…
Minder spullen hebben zorgt dus voor rust in je huis en je hoofd!

  1. Je zal gelukkiger worden van minder spullen

Zet in op wat belangrijk is: sociaal contact, samen nieuwe herinneringen maken,… Omring je enkel met spullen die er toe doen. Je zal meer gaan genieten van ervaringen dan van materiële zaken.

  1. Opruimen is goed voor het milieu (en voor jouw portemonnee)

Hoezo? Door op te ruimen en je spullen een vaste plaats te geven, zal je een beter overzicht krijgen over welke spullen je in huis hebt en je zal automatisch minder spullen binnen halen in je huis. Door op te ruimen -en dus minder spullen te kopen- ga je dus milieubewust en ecologisch consumeren. Waarschijnlijk ga je ook opteren om onmiddellijk te investeren in een degelijk product. Zo draag je ook je steentje bij om onze wegwerpmaatschappij een halt toe te roepen.

  1. Je doelen en prioriteiten worden duidelijker

Jouw droomjob, jouw relatie weer op de rails zetten, een nieuw lief, betere (verkoop)cijfers, gewicht verliezen? Misschien lukt het jou wel door gewoon wat spullen weg te gooien. Met wat hulp en praktische adviezen van een opruimcoach kan jouw kijk op het leven misschien veranderen en kan je een nieuwe richting inslaan!
Door op te ruimen creëer je niet alleen meer ruimte in je huis, maar ook meer ruimte voor nieuwe energie en ideeën!

  1. Je kan je huis makkelijker schoon maken

Minder spullen in huis, zorgt voor minder stof, waardoor het makkelijker zal worden om schoon te maken. Ook hoef je niet steeds eerst al je spullen opzij te zetten of te leggen vooraleer je kan beginnen poetsen. Om nog maar te zwijgen over de ergernissen om die lastige kleine spullen zelf schoon te maken.

  1. Je bespaart tijd!

Niet alleen kan je vlotter schoonmaken, je zal ook je spullen makkelijker terug kunnen vinden. Wist je dat we gemiddeld 30 minuten tot 2 uur per dag bezig zijn met zoeken naar spullen die we nodig hebben?
Je zal ook makkelijker keuzes kunnen maken als de keuze beperkter is. ’s Ochtends kiezen tussen 5 truitjes in plaats van tussen 15 truitjes zal veel vlotter gaan.
Zo heb je meer tijd over voor jezelf en kan je leuke dingen gaan doen met je gezin, familie of vrienden!

Heb je toch een extra duwtje in de rug nodig om gestart te raken? Kijk dan hier even wat ik voor jou kan doen!


(bronnen: Marie Kondo – Opgeruimd! / Libelle / femkedegrijs.com / Nina)

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste tips? Schrijf je dan hier in voor mijn nieuwsbrief.

Ik ga ermee akkoord dat Opruimcoach Barbara mijn persoonlijke gegevens uit dit formulier kan opslaan, verwerken en gebruiken zodat ik de nieuwsbrief kan ontvangen, in overeenstemming met het privacybeleid.
Ik ga ermee akkoord om informatie en aanbiedingen te ontvangen van Opruimcoach Barbara en haar partners.