Ja, dat lees je goed. Je kan besparen door op te ruimen. Door jouw spullen te organiseren, heb je een veel beter overzicht op wat je hebt en zal vaak blijken dat je nog voorraad, spullen of kledij genoeg hebt!

Je vergeet minder vaak wat je al in huis hebt, waardoor je minder gaat aankopen.

Een opruimcoach (ofwel Professional Organizer) kan je helpen om terug het nodige overzicht te creëren.
Natuurlijk kost een opruimcoach geld, maar daarna heb je een opgeruimd huis, een systeem dat makkelijk bij te houden is en een overzicht over al jouw spullen. Je zal dus geen overbodige spullen meer kopen omdat je weet wat je al hebt (en je het ook terug kan vinden). Je zal geen aanmaningskosten meer moeten betalen omdat je een rekening bent vergeten te betalen. Daarnaast spaar je ook energie. Geen ergernissen meer door jouw spullen, je bezoek kan gewoon langs komen (je hoeft geen uitvlucht meer te bedenken, want jouw huis is nu toch opgeruimd). En tot slot bespaar je ook tijd. Tijd die je anders had besteed aan het zoeken naar spullen, het verplaatsen, opruimen en schoonmaken ervan.

Het gaat er eigenlijk om om voldoende overzicht te hebben over jouw spullen.

Door op te ruimen vang je dus twee vliegen in één klap: minder spullen in jouw huis en een vollere spaarrekening! Misschien dan toch eens overwegen om een opruimcoach onder de arm te nemen?

Laat ons eens een berekening maken. Neem nu het voorbeeld van kleding.

Uit een studie van iVOX uit 2018 blijkt dat Belgen gemiddeld 78 euro per maand uitgeven aan kleding en schoenen. Maar wist je dat we gemiddeld maar 20% van de kleren in onze kledingkast effectief dragen? Waarom geven we dan zo veel geld uit aan kleren?

Wat als jij nu – met behulp van een opruimcoach – na een opruimsessie 20% minder geld gaat uitgeven aan kledij? Kan dat? Jazeker!

Dat zou willen zeggen dat je daarna maar ongeveer 62 euro per maand meer gaat uitgeven aan kleding en schoenen. Op jaarbasis zou je dus 192 euro uitsparen en waarschijnlijk zelfs meer!

Ook met een beperkt budget kan je al een Professional Organizer inhuren. Je kan op voorhand afspreken welke ruimte/kast je wil aanpakken, bijvoorbeeld enkel jouw kledingkast. Vaak is één sessie al genoeg om gestart te geraken en daarna zelf verder aan de slag te gaan.

Een sessie om een kledingkast op te ruimen zal gemiddeld 4 uur duren. De uurtarieven van een opruimcoach variëren van 45 tot 70 euro, met een gemiddelde van 55 euro. Een kledingkast opruimen zal jou dus rond de 220 euro kosten.

Op iets meer dan een jaar tijd hebt je dus de kosten van de opruimcoach terug gewonnen! En dat niet alleen voor dat jaar, maar voor de rest van jouw leven! Het is de investering dus zeker waard! En dan hebben we het hier enkel over jouw kledingkast!

Wil je eerst zeker zijn van de kostprijs om een opruimcoach in te huren?
Je kan steeds een gratis offerte en plan van aanpak vragen aan de Professional Organizer van jouw keuze na een kennismakingsgesprek. Zo heb je op voorhand een duidelijk beeld van wat het je gaat kosten, wat er aangepakt zal worden en hoe veel tijd dat in beslag zal nemen.


(bron: hln.be / nieuwsblad.be / anitamaaktruimte.nl)

Klaar om aan de slag te gaan na het lezen van dit artikel? Ik kan je garanderen, het is zeker de investering waard! Kijk hier zeker eens hoe ik jou kan helpen!

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste tips? Schrijf je dan hier in voor mijn nieuwsbrief.

Ik ga ermee akkoord dat Opruimcoach Barbara mijn persoonlijke gegevens uit dit formulier kan opslaan, verwerken en gebruiken zodat ik de nieuwsbrief kan ontvangen, in overeenstemming met het privacybeleid.
Ik ga ermee akkoord om informatie en aanbiedingen te ontvangen van Opruimcoach Barbara en haar partners.