Je kent dat wel. Je bent aan het opruimen, maar plots lijkt die kast of lade toch niet meer zo handig om alles in op te bergen. Misschien zouden een paar mandjes of doosjes wel van pas komen. En hopelijk wordt het dan niet terug een rommeltje binnen de kortste keren!
Maar hoe koop je die opbergspullen het beste? Lees het hier!

 1. Eerst opruimen en ontspullen, dan pas opbergen

  Vooraleer je jouw zuurverdiende centen gaat spenderen aan opbergspullen, vraag je dan eerst even af of je niet te veel spullen hebt.
  Dus eerst opruimen, daarna pas een opbergsysteem aankopen, want misschien koop je wel een nieuwe kast, terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig is.

 2. Een opbergsysteem hoeft niet duur te zijn

  Je kan evengoed een oude schoendoos gebruiken om jouw lade onder te verdelen.
  Fancy opbergsystemen zijn misschien heel leuk, maar het hoeft dus niet altijd.
  Kijk eerst even wat je echt nodig hebt, dan kijk je of je niets kan gebruiken wat toch al in huis is en pas als dat er niet is ga je naar de winkel.

 3. Hou het bij één soort opbergsysteem

  En dan kom je in die winkel en staan daar allerlei soorten dozen, mandjes, … in allerlei kleuren en vormen. Die enorme keuze kan iedereen soms wel te veel worden. Het is dan vaak ook heel aanlokkelijk om allerlei dozen en bakken te kopen, soms zelfs dingen die niet praktisch zijn.
  Het resultaat is vaak dat je van elke soort ééntje koopt, waardoor je huis weer vol komt te staan…
  Bedenk dus goed wat je nodig hebt vóór dat je naar de winkel gaat!

 4. Een kort stappenplan om opbergspullen te kopen

  a.      Meten is weten. Meet jouw kast/lade op voor je naar de winkel vertrekt. Hou ook rekening met wat er in het opbergsysteem moet komen, zodat nadien de doos/bak niet te groot of te klein is.
  Noteer die afmetingen en neem dat lijstje mee naar de winkel.
  b.      Neem desnoods foto’s van de ruimte waar je het opbergsysteem in wil zetten. En ook van de spullen die er in zullen komen.
  c.      Denk na over het materiaal van jouw opbergsysteem. Wil je liever plastic of hout?
  d.      Probeer naar één winkel te gaan waar ze alles hebben wat je nodig hebt. Naar hoe meer winkels je gaat, hoe groter namelijk de verleiding om te veel te kopen.
  e.      Hou geen rekening met de benaming in de winkel. Evengoed kan je een perfecte badkamer-oplossing vinden in de keukenafdeling.
  f.       Raak je snel afgeleid in de winkel? Neem dan iemand mee die jou kan helpen om jouw focus te behouden op wat je echt nodig hebt. En zeg nu zelf, samen shoppen is toch leuker?

Veel plezier bij het winkelen met deze tips!
Blijken jouw opbergoplossingen uiteindelijk toch niet helemaal te werken? Contacteer mij dan voor een opruimsessie of online adviesgesprek! Zo kunnen we samen bekijken waar het schoentje knelt en kan ik jou met mijn tips helpen om een oplossing te vinden!

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste tips? Schrijf je dan hier in voor mijn nieuwsbrief.

Ik ga ermee akkoord dat Opruimcoach Barbara mijn persoonlijke gegevens uit dit formulier kan opslaan, verwerken en gebruiken zodat ik de nieuwsbrief kan ontvangen, in overeenstemming met het privacybeleid.
Ik ga ermee akkoord om informatie en aanbiedingen te ontvangen van Opruimcoach Barbara en haar partners.