Een Professional Organizer (ook wel Personal Organizer of opruimcoach genoemd) is iemand met een passie voor orde en een talent voor organisatie.

Wanneer ik aan vrienden en kennissen vertelde dat ik zou gaan werken als Professional Organizer of opruimcoach keken ze me vreemd aan. Vooral omdat ze niet goed wisten wat ik dan precies zou doen. En vaak zagen ze het enkel als ‘opruimen’, maar dat woord dekt niet de volledige lading.

Een Professional Organizer is iemand die je begeleidt bij het opruimen en structureren van je woon- en/of werkomgeving, op drie grote gebieden: spullen, papieren en tijd.

Wij komen aan huis, maar gaan niet het werk voor jou komen doen. Een Professional Organizer zal samen met jou aan de slag gaan en jou – als coach – begeleiden bij de dingen waar jij moeite mee hebt en daarvoor samen met jou een passende oplossing zoeken en jou daarin adviseren. Het is hun bedoeling om er voor te zorgen dat je na één of een paar sessies de kunst van het opruimen onder de knie hebt!

Je kunt me dus op veel manieren helpen, maar kan ik niet gewoon tips gaan Googlen?

Met de tips die je online kan terug vinden kun je natuurlijk altijd een stapje verder komen. Maar dit werkt niet voor iedereen. Een Professional Organizer gaat er achter proberen te komen waarom het jou niet lukt en samen met jou een plan op maat uitwerken om van jouw problemen af te komen. Vaak huren mensen een opruimcoach in omdat ze niet weten hoe ze moeten opruimen, ze niet meer weten waar te beginnen of omdat het na het opruimen binnen de kortste keren weer een chaos is in huis.

Waarbij helpt een Professional Organizer?

Herken je jezelf in één van onderstaande vragen? Dan kan een Professional Organizer jou zeker helpen!

 • Moet jij soms eten weg gooien omdat je geen overzicht meer hebt in jouw voorraadkast?
 • Heb jij een mooie herinnering aan iemand of een mooie verzameling, maar verdwijnt deze tussen al jouw andere spullen zonder de aandacht te krijgen die ze eigenlijk verdient?
 • Heb je het lastig om jouw huishouden op orde te houden?
 • Weet je soms niet meer waar je je nieuwe aankoop nu weer moet zetten?
 • Heb jij spullen die je nog nooit gebruikt hebt? Of toch recent niet meer?
 • Of weet je gewoon niet welke spullen je eigenlijk allemaal hebt (verstopt achterin die ene kast)?
 • Ben je soms beschaamd om onverwacht bezoek binnen te laten?
 • Heb jij een volle kledingkast, maar weet je ’s ochtends toch nooit wat je moet aantrekken?
 • Heb jij één of meerdere dozen thuis waarvan je niet precies weet wat er in zit?
 • Verlies je vaak tijd door te zoeken naar spullen waarvan je niet meer weet waar je ze gelegd hebt?
 • Moet je soms aanmaningskosten betalen omdat je een rekening bent vergeten te betalen?
 • Heb je het gevoel dat na het opruimen jouw huis binnen de kortste keer weer vol rommel ligt?
 • Worden de stapels post en administratie steeds groter? Of verleg je ze alleen maar naar een andere plaats?
 • Lijkt het alsof je altijd tijd en energie te kort komt?
 • Kom je precies nooit aan de wezenlijke zaken toe?
 • Kan je bepaalde spullen of documenten niet terug vinden?

Hoe ziet het traject met een opruimcoach er dan uit?

Er wordt gestart met een oriënterend gesprek. Daarin worden jouw problemen en wensen besproken. Daarna maakt de Professional Organizer samen met jou het plan van aanpak. Dan kan je een opruimsessie vast leggen waarbij jullie samen gaan opruimen en ordenen. Het traject wordt afgesloten met een evaluatie. Dat kan zijn in de vorm van een bezoek of een telefonisch gesprek.

Wat levert het inhuren van een Professional 0rganizer mij op?

Het inhuren van een Professional Organizer levert altijd direct concrete resultaten op. Je krijgt begeleiding bij het creëren van rust, ruimte en overzicht op een manier die het beste bij jou past. Daarbij wordt aandacht gegeven aan zowel je privéleven als je werk. Na het traject weet je hoe je jouw tijd het beste kunt indelen, hoe je prioriteiten moet stellen en hoe je taken snel en effectief afhandelt. En je weet hoe je jouw werkplek/huis opgeruimd en overzichtelijk houdt.


(bron: mydepo.nl / nbpo.nl)

Wil jij graag te weten komen wie ik precies ben? Of wat ik precies voor jou kan doen? Klik dan zeker even door naar mijn website!
Contacteer mij gerust voor een extra duwtje in de rug!

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste tips? Schrijf je dan hier in voor mijn nieuwsbrief.

Ik ga ermee akkoord dat Opruimcoach Barbara mijn persoonlijke gegevens uit dit formulier kan opslaan, verwerken en gebruiken zodat ik de nieuwsbrief kan ontvangen, in overeenstemming met het privacybeleid.
Ik ga ermee akkoord om informatie en aanbiedingen te ontvangen van Opruimcoach Barbara en haar partners.