fbpx

Barbara Vynckier

Ik ben een trotse mama van een dochter van 4 jaar en een pasgeboren zoon en woon samen met mijn lieve echtgenoot in Schelle (Antwerpen). In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als jurist in een notariskantoor.

Zelf ben ik van nature nogal een verzamelaar, uit schrik om iets te kort te komen. Dingen weg doen was heel moeilijk voor mij. Ik hield liever alles bij, omdat het wel nog eens van pas zou komen, voor mijn kinderen later, noem maar op…

Maar door uiteindelijk het heft in handen te nemen en te gaan ontspullen, heb ik gemerkt dat ik eigenlijk veel te veel spullen heb en zeker niets te kort zal komen (voor de komende jaren).
Door op te ruimen heb ik een zekere rust ervaren in mijn huis en leven. Dat is alleen maar ten goede gekomen van mijn gezin!

Ik ben op zoek gegaan naar een goede balans in mijn leven. Niet alleen op het werk, maar ook thuis. Ik heb geleerd om planningen te maken die haalbaar zijn en waardoor ik toch niet het gevoel krijg nog een hele waslijst aan taken te moeten afwerken. Het vergt uiteraard enige oefening, want de tijd inschatten die ik aan een taak zou besteden was niet mijn sterkste kant. Maar als het dan uiteindelijk lukt, valt er een zware last van je schouders.

Opruimen lijkt simpel en dat is het ook!

Mijn visie

Ik gooi jouw spullen niet zelf zomaar weg. Ik coach jou om het zelf te doen. Met mijn advies en begeleiding kan je het nadien helemaal zelf doen! Tijdens een opruimsessie werken we dus samen, zij aan zij.

Als Professional Organizer leg ik samen met jou een traject af waarin we alle obstakels aanpakken en samen jouw doel bereiken! De bedoeling is dat je daarna zelf het bereikte resultaat kan behouden en hier zelf verder aan kan werken.

Ik ben geen aanhanger van één bepaalde opruimmethode. Ik heb er verschillende geanalyseerd en haal hetgene eruit wat voor mij praktisch toepasbaar lijkt. Nog steeds lees ik hierover boeken, om nieuwe of andere visies te leren kennen.
De Japanse Marie Kondo mag haar methode dan al uitgebreid getest hebben in Japan, misschien werkt die methode voor jou wel niet (of misschien net wel). Het belangrijkste is dat we een systeem vinden dat bij jou en jouw leven past.

Elke levensstijl is anders, daardoor ook elk opbergsysteem.

Mijn leven

Opleidingen

2005 – 2010

Master in de Rechten

2010 – 2011

Master na master in het Notariaat

2012 – 2013

Postgraduaat Familiale bemiddeling

2019

Opleiding Professional Organizer

Vorige jobs

Na mijn opleiding aan de universiteit ben ik werkzaam geweest op verschillende notariskantoren. Ik ben ervan overtuigd dat deze achtergrond mij helpt als Professional Organizer. En dit niet alleen bij het opruimen en organiseren van papier en administratie. Ook het organiseren van tijd komt van pas op een notariskantoor, omdat je telkens verschillende deadlines moet respecteren.

Persoonlijk

1987

ik zag het levenslicht

2015

gehuwd met Pieter

2016

ik werd voor de eerste keer mama van een flinke dochter Elisabeth

2021

geboorte van mijn zoon Louis

Start nu jouw opruimverhaal!

Twijfel je nog? Laat ons dan eerst eens kennis maken tijdens een gratis kennismakingsgesprek.
Daarna kan je nog altijd bekijken of je mijn hulp wil inschakelen of niet.